Islamofobia europarlamentaarikkojen puheissa
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/97075
"Tutkimustuloksista on havaittavissa, että europarlamentaarikkojen puheet luovat islamofobiaa monilla eri tavoilla. Puheenvuoroissa ilmenee ennakkoluuloja koskien muslimipakolaisiin liittyvään terrorismin uhkaan, heidän arvojensa yhteensopimattomuuteen länsimaisten arvojen kanssa sekä ennakkoluuloihin pakolaisten pahansuovasta ideologiasta. Muslimeja ei kyetä näkemään moninaisena ryhmänä, toisin kuin muita eri arvomaailmoja ja uskontoja edustavien kohdalla. Aineiston puheenvuoroissa käytetty retoriikka on voimakasta ja toistuu eri aiheita käsittelevissä täysistunnoissa."
Monikulttuurisen opetuksen erityispiirteitä : Perehdytysmateriaalin kehittäminen maahanmuuttajataustaisten oppisopimusopiskelijoiden opetushenkilöstölle
https://www.theseus.fi/handle/10024/866336
"Opetushenkilöstö, jolle materiaali suunnattiin, työskentelee pääasiassa Filippiineitä kotoisin olevien hoitoalan opiskelijoiden kanssa, jotka opiskelevat lähihoitajan tutkintoa oppisopimuksella hoivakodeissa ympäri Suomea."
Paperittomien henkilöiden asema sosiaalihuoltolaissa: Paperittomien muodollinen yhdenvertaisuus sosiaalihuollon lainsäädännössä
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/158662
"Tutkimuksen mukaan sosiaalihuoltolaki tunnistaa paperittomuuden heikosti. Tämä on voinut osaltaan vaikuttaa paperittomien muodolliseen epäyhdenvertaisuuteen sosiaalipalveluissa. Tutkimuksen perusteella ei voida nähdä suoraa ristiriitaa sosiaalihuoltolain 12 ja 12 a §:ien välillä, koska kustannusten jakoa koskevan 12 a §:n ei tulisi vaikuttaa paperittoman oikeuteen saada palveluja."
Ulkomaalaistaustaisten nuorten tunne poliittisesta osallisuudesta: Perhe ja koulu osallisuuden rakentajina
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/159957
"Tutkimuksen tulokset osoittavat, että kotona käydyllä poliittisella keskustelulla ja koulun avoimella ilmapiirillä on selvä yhteys nuoren poliittisen osallisuuden tunteeseen sisäisen kansalaispätevyyden kautta. Kun politiikasta keskustellaan kotona usein ja keskusteluilmapiiri on koulussa avoin, on nuoren kansalaispätevyyden taso korkeampi. Ulkoisen kansalaispätevyyden puolestaan havaitaan olevan yhteydessä erityisesti ulkomaalaistaustaisten nuorten kokemuksiin omasta opettajastaan. Pelkästään nuoren ulkomaalaistaustalla on myös yhteys nuoren ulkoisen kansalaispätevyyden tasoon ja näin ollen poliittisen osallisuuden tunteeseen."
Monikulttuurisen työyhteisön johtaminen ikäihmisten hoivakodeissa
https://www.theseus.fi/handle/10024/866303
Sivu 39. "Törmään työssäni työntekijöiden välisiin yhteenottoihin, mitkä johtuvat työntekijöiden eri uskonnoista, kulttuureista ja tavoista työskennellä. On haastavaa toteuttaa 'suomalaista' työkulttuuria ja toimintatapoja. Tarvitsisin tukea siihen, miten luodaan monikulttuurinen työyhteisö/työkulttuuri, niin että se tukee kaikkia."
Maahanmuuttajataustaisten työllistyminen Suomessa: Somalitaustaisten rekrytointikokemukset ja haasteet
https://www.theseus.fi/handle/10024/866159
Sivu 34. "Haastateltava 5 (liiketalous), joka valmistui liiketalouden tutkinnosta ja oli tehnyt rekrytointitehtäviä, kertoi yhdestä kokemastaan tilanteesta. Hän muisteli tilannetta, jossa hän oli vastuussa yrityksensä X:n rekrytointiprosessista. Hänen julkaistuansa työpaikkailmoituksen, hakemuksia alkoi saapua. Haastateltava 5:n käydessä niitä tulleita hakemuksia läpi hänen kollegansa neuvoi häntä olemaan avaamatta ei-kantaväestön hakijoiden hakemuskirjeitä. Kollegan mukaan tämä säästäisi aikaa, sillä hänen mielestään kukaan maahanmuuttajataustainen ei täyttäisi työssä vaadittavia vaatimuksia."
Sijaishuollon ja maahanmuuttajataustaisten perheiden yhteistyö
https://www.theseus.fi/handle/10024/866087
Sivu 23. "Kielellisesti termistöä on vaikea kääntää ja käsitteet ovat outoja asiakkaille, eikä niille ole vastaavuutta heidän omassa kulttuurissaan. Esimerkiksi huostaanotto on käsitteenä vieras ja joskus vanhemmat luulevat huoltajuuden loppuvan ja päätöksen kuvitellaan olevan 'vankeutta' vastaava."
Merhaba – iloa arkeen : arabinaisten ryhmätoiminnan kehittäminen Tapiolan ja Leppävaaran seurakunnille
https://www.theseus.fi/handle/10024/865970
Sivu 6. "Ruotsalaisessa yhteiskunnassa maahanmuuttajat on jaettu kolmeen ryhmään: pohjoismaalaiset, yhdysvaltalaiset ja kanadalaiset sekä Lähi-idästä ja Afrikasta tulleet. Etninen arvoasteikko asettaa maahanmuuttajat keskenään eriarvoisiin asemiin. Pohjoismaista muuttaneiden arvostaminen on suurinta, vähäisintä taas Lähi-idästä ja Afrikasta muuttaneiden. (Myrberg, 2010, s. 68–69.)"
Maahanmuuttajataustaisten lasten kokemuksia varhaiskasvatuksessa
https://www.theseus.fi/handle/10024/865912
Synnytysten kulttuuriset erot äitien kokemanana Suomessa ja Somaliassa
https://www.theseus.fi/handle/10024/865690
Yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana maahan tulleet nuoret : haastattelututkimus kummiperheiden kokemuksista
https://lauda.ulapland.fi/handle/10024/66118
Näkökulmia alaikäisenä yksin maahan tulleiden kotoutumiseen ja kotouttamiseen perheryhmäkodeissa : kuvaileva kirjallisuuskatsaus
https://lauda.ulapland.fi/handle/10024/66147
"Yksin tulleet elävät kulttuurien ristipaineessa, jossa hyvää kotoutumista ei vielä takaa uuden maan kielen oppiminen. Tulosten perusteella voidaan todeta, että kotoutumisen ulottuvuudet näyttäytyvät limittäisinä. Rakenteellinen ja kulttuurinen kotoutuminen ovat symbioosissa vuorovaikutuksellisen kotoutumisen kanssa ja asumisyksiköt näyttäytyvät alustoina sosiaalisten suhteiden ja verkostojen muodostumiselle."
Laiton maahantulo ja sen torjunta : lainopillinen tarkastelu Rajavartiolaitoksen tehtävien näkökulmasta
https://www.doria.fi/handle/10024/189843
"Tutkimuksessa havaittiin, että Rajavartiolaitoksen ydintehtävän, rajaturvallisuuden ylläpitämisen voidaan tulkita sisältävän itsessään laittoman maahantulon torjunnan keinovalikoiman. Tutkimus osoitti, että Rajavartiolaitos torjuu laitonta maahantuloa tässä tutkimuksessa käsiteltyjen lakisääteisten tehtäviensä mahdollistamin keinoin."