Maahanmuuttotutkimuksia osa 19.

Täällä keskustellaan kaikista yhteiskunnallisista aiheista ja ilmiöistä.

Maahanmuuttotutkimuksia osa 19.

ViestiKirjoittaja Jenssen » 16.12.2023 09:16

Sosiaalityö tukemassa pakolaisnaisten kotoutumista
https://erepo.uef.fi/bitstream/handle/1 ... sAllowed=y
Sivu 41. "Sillä on merkitystä, että kuka perheenjäsenistä on tullut ensimmäisenä tänne vai tulevatko he yhtä aikaa. Jos menee niin, että äiti ja lapset tulevat ensin ja äiti pääsee jo osalliseksi joko toiminnallaan tai koulutuksella tai millä vaan ja sitten kun se isä tulee ihan ummikkona, että mitä tää tarkoittaa, että vaimo osaakin hoitaa. Pahimmillaan se päättyy siihen, että tulee avioero ja näitä on tosi paljon."

Maahanmuuttajien aktiivisen kansalaisuuden edistäminen koulutustoimintaa kehittämällä
https://www.theseus.fi/handle/10024/814519
Sivu 28. "Yhdeksästä haastateltavasta seitsemän oli naisia. Tämä on linjassa koko koulutustoimintaan osallistuneiden sukupuolijakauman kanssa, sillä suurin osa kurssitoimintaan osallistuneista henkilöistä on naisia. Tarkastelemillani kursseilla kahdella osallistujat olivat pelkästään naisia ja yksi kurssi oli tarkoitettu ainoastaan miehille. Kurssien aiheet käsittelivät hyvin erilaisia asioita. Yhdellä kurssilla opeteltiin öljyvärimaalausta ja toisen kurssin aiheena oli seksuaalioikeudet. Miehille tarkoitetulla kurssilla osallistujat opettelivat ruuanlaittoa, sillä osallistujien kulttuurissa miehillä ei ole tapana tehdä ruokaa."

Maahanmuuttajien seksuaaliterveyden osaamisen kartoittaminen
https://www.theseus.fi/handle/10024/814806

”Kyllä, minulla on paljon haasteita. Haluaisin hakea enemmän töitä, mutta minun suomen kielen tasoni on liian alhainen…” : Korkeasti koulutettujen vieraskielisten maahanmuuttaneiden suomen kielen taitoon liittyvät haasteet työtä hakiessa Oulussa
https://www.theseus.fi/handle/10024/813461

Maailma auki mahdollisuuksille: maahanmuuttotaustaisten nuorten ohjaaminen ja tukeminen laajemman identiteettihorisontin rakentamisessa kohti toiveikasta, aktiivista ja joustavaa työuraa
https://www.theseus.fi/handle/10024/812765

Arabiankielisten pakolaisperheiden vanhemmuuden ja hyvinvoinnin tukeminen lasten näkökulmasta
https://www.theseus.fi/handle/10024/812060

Ympärileikatun naisen kohtaaminen hoitotyössä: Kuvaileva kirjallisuuskatsaus
https://www.theseus.fi/handle/10024/810912

Maahanmuuttajataustaisten aikuisten tietoisuus masennuksesta
https://www.theseus.fi/handle/10024/811506
Sivu 16. "Case tehtävä liittyi synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Pyysimme tehtävässä kertomaan, minkälaisesta mielenterveysongelmasta case-tehtävän henkilö kärsii ja miten itse auttaisit häntä kyseisessä tilanteessa. Case-tehtävä oli käännetty urduksi, suomeksi, englanniksi ja somaliksi. Jaoimme case- tehtävät ryhmille. Tämä tehtävä herätti paljon keskustelua ja myös erimielisyyksiä ryhmien välillä. Nuorempi sukupolvi ehdotti, että case-tehtävän henkilö pyytäisi apua neuvolasta. Vanhempi sukupolvi oli tätä vastaan. Vanhempi sukupolvi oli sitä mieltä, että jos henkilö kertoo kärsivän masennuksesta neuvola työntekijälle, on siinä riski, että lastensuojelu vie tältä lapset. Keskustelussa kävi ilmi vanhemman sukupolven epäluottamuksen syyn terveydenhuoltoa kohtaan; kielimuuri. Osa osallistujista kertoivat sen vaikuttavan moneen tärkeään asiaan heidän arkielämässänsäkin."

Opettajien näkökulmia koulutuksellisen tasa-arvon toteutumiseen alakouluissa Itä-Helsingissä
https://lauda.ulapland.fi/handle/10024/65733
"Kaikkien haastateltujen opettajien mukaan oppilaiden välillä on eroja. Eroja tuottavaksi ja oppimista ja osaamista heikentäväksi vahvaksi tekijäksi nousi kielitaito. Kun oppilaalla ei ole riittävää sanavarastoa ja kielitaitoa, luo se haasteen pysyä opinnoissa mukana opettajien mukaan. Kieleen liittyviä haasteita on maahanmuuttotaustaisilla oppilailla, joita Itä-Helsingissä on suuri väestö."

Peruskouluikäisten ukrainalaisten integroituminen suomalaiseen koulujärjestelmään: opetushenkilökunnan näkökulma
https://www.theseus.fi/handle/10024/811299

Pakolaistaustaisten kokemuksia työelämästä Suomessa – Sauma-työelämävalmennus työllistymistä tukemassa
https://www.theseus.fi/handle/10024/810340

Nuorisotilan työntekijöiden näkökulmia maahanmuuttajanuorten kotoutumisesta akkulturaation näkökulmasta
https://www.theseus.fi/handle/10024/809608
"Tuloksistamme käy ilmi, että haastateltavien näkökulmasta joissakin kulttuureissa erityisesti vanhempien tyttöjen vapaa-aika on hyvin vähäistä, koska he ovat pitkälti kotona hoitamassa pienempiä sisaruksia ja kotiaskareita, joka vaikuttaa heidän kotoutumiseensa negatiivisesti. Sen lisäksi joidenkin maahanmuuttajavanhempien mielestä esimerkiksi nuorisotilatoiminta ei ole soveliasta heidän nuorilleen ja he kieltävät siihen osallistumisen."
Jenssen
 

Paluu Yhteiskunnalliset ilmiöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron