Maahanmuuttotutkimuksia osa 5.

Täällä keskustellaan kaikista yhteiskunnallisista aiheista ja ilmiöistä.

Maahanmuuttotutkimuksia osa 5.

ViestiKirjoittaja Jenssen » 24.11.2022 15:06

"Hallitus pahentaa turvallisuusuhkaa, jonka islamismi aiheuttaa" - Jihad- ja islamuutisointi perussuomalaisten Suomen Uutiset -verkkojulkaisussa
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/329821
"Aineistosta on löydettävissä kolme keskeistä diskurssia, jotka ovat me vastaan muut -ajatusmalli, islam ja turvapaikanhakijat turvallisuusuhkana sekä äärioikeiston toimien vähättely. Nämä tarkoittavat poliittisten vastakkainasettelujen luomista erityisesti perussuomalaisten ja vasemmiston välille, muslimien ja turvapaikanhakijoiden yhdistämistä jihadismiin sekä äärioikeistolaisen väkivallan uhan vähättelyä islamistisen terrorin rinnalla."

Pakolaistaustaisen nuoren minäkuvan rakentuminen arjen sosiaalisissa kohtaamisissa
https://erepo.uef.fi/handle/123456789/24967
"Tutkimuksen johtopäätöksenä on, että näiden nuorten suomalaisessa yhteiskunnassa kokemat rasismin ja toiseuden kokemukset ovat vaikuttaneet negatiivisesti heidän minäkuvaansa. Lisäksi he ovat jossain määrin stigmatisoituneet etnisen tai kulttuurisen taustansa vuoksi sen jälkeen, kun he ovat muuttaneet Suomeen. Tästä syystä heidän tulevaisuuden haaveensa kohdistuivat vahvasti takaisin lähtömaahan, jossa toiseus ei määrittänyt heidän minuuttaan."

Oppilaan kohtaaminen yksilönä: Opettajien tulkintoja historian opettamisesta monikulttuuriselle luokalle
https://erepo.uef.fi/handle/123456789/25114
"Opettaja D:n haastattelusta kävi kuitenkin ilmi, että opettajan tulee puuttua myös maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetussuunnitelmasta ja yleisesti hyväksyttävästä käytöksestä poikkeaviin käsityksiin. Opettaja D on kohdannut muslimien kohdalla juutalaisvastaisuutta ja käsityksiä, joiden mukaan Hitler oli hyvä mies ja hänen tekonsa juutalaisia vastaan olivat oikeita. Tällaisissa tapauksissa opettajan tulee käydä asia kattavasti läpi ja kertoa, miksi Suomessa ei hyväksytä tällaista näkökulmaa."

Arkipäivän rasismi monikulttuurisissa alakouluissa – Opettajien kokemuksia lasten välisestä arkipäivän rasismista ja siihen puuttumisesta
https://erepo.uef.fi/handle/123456789/25063
"Haastattelemamme opettajat kertovat, että koulun arjessa lapset jakautuvat erilaisiin ryhmiin. Etninen tausta vaikuttaa ryhmäytymiseen vahvasti. Opettajien mukaan on tyypillistä, että samankaltaisen etnisen taustan omaavat lapset ryhmäytyvät keskenään. Etnisen taustan lisäksi lasten ryhmäytymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat lapsen temperamentti, kielitausta ja -taito sekä ihonväri. Myös uskonto vaikuttaa siihen, millaisia ryhmiä koulussa muodostuu. Haastateltavat kertovat uskonnon luovan myös jännitteitä eri uskontoryhmien välille."

Uskontoon ja kulttuuriin verhottu vaino : musliminaisten kokemuksia yhteisöllisestä eron jälkeisestä vainosta
https://www.utupub.fi/handle/10024/151899
"Haastatteluihin osallistuneet musliminaiset kuvasivat eron jälkeen tapahtunutta vainoamista parisuhteen aikana tapahtuneen väkivallan jatkumoksi. Heidän kokemaansa vainoa oli edeltänyt parisuhteessa tapahtunut henkinen ja fyysinen väkivalta sekä sosiaalisen tilan rajoittaminen ja kontrollointi. 'Suhteen alussa tuntui, ettei noin ihanaan miestä ole olemassakaan, miten voin olla niin onnekas ja mitä mä oon tehnyt ansaitakseni noin ihanan miehen mun elämään. Sitten kun hän on saanut mut siihen hämähäkin verkkoonsa niin sitten se alkaa joka asiaa arvostelemaan, piikittelemään ja vähättelemään. Koko ajan nakertaa sitä itsetuntoa, mun pitää koko ajan yrittää tehdä enemmän ja paremmin, että kelpaisin.' (H2) 'Voisin sanoa, että se vaino alkoi mun mielestä siinä parisuhteen aikana, hän saattoi pölähtää mun töihin. Ihan niinku tsekkaamaan, mitä mä teen. Tai sitten jos menin tapaamaan jotain kaveria, niin hän lähti seuraan mua. Ja siis muutenkin hän seuraili aina välillä.' (H1)."

Paperittomat ihmiset terveyssosiaalityössä
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/75855
"Kuten edeltävä keskustelusitaatti kuvaa, käytännössä varattomien paperittomien potilaiden kohdalla sairaanhoitopiiri antaa kaupungista riippuen kiireelliseksi tai välttämättömäksi määritellyn hoidon ja lähettää laskun paperittomalle ihmiselle. Sosiaalityöntekijät mainitsivat, että hoidon pituudesta tai laajuudesta riippuen lasku voi olla kymmeniä tuhansia tai jopa sata tuhatta euroa. Maksamattomien laskujen osalta edetään kuten kaikissa muissakin tapauksissa ja laskut menevät lopulta ulosottoon, josta lasku mahdollisesti palautuu varattomuusesteellä takaisin sairaanhoitopiirille. Tämän jälkeen sairaanhoitopiiri voi lähettää Kelalle valtionkorvaushakemuksen."

Mielenterveyteen liittyviä käsityksiä Lähi-idän kulttuureissa : integroiva kirjallisuuskatsaus
https://www.utupub.fi/handle/10024/151895

Rasisminvastaisen viikon kampanja verkoston yhteistyönä: Opas Punaisen Ristin paikallisosastoille yhteistyöverkoston kokoamiseen ja hyödyntämiseen
https://www.theseus.fi/handle/10024/498130

Maahanmuuttajanuorten sitoutuminen sosiaali- ja terveysalan työhön
https://www.theseus.fi/handle/10024/498653


Anonymous on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 24.11.2022 15:06
Jenssen
 

Paluu Yhteiskunnalliset ilmiöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron